DAVINCI development A/S

  • Komplekse simuleringer udføres i dag in-house frem for eksternt
  • Hurtigere vej til brugbare resultater
  • Mulighed for at analysere mange designalternativer på kort tid
  • Bedre samarbejde omkring design og simulering
  • Bedre kommunikation med kunder

UDFORDRINGEN

Udviklingsvirksomheden DAVINCI development med hovedkvarter i Billund er grundlagt i 2000. Virksomheden fokuserer på at være en komplet og integreret udviklingspartner for sine kunder og råder blandt andet over en omfattende installation af 3D-printere. I dag har virksomheden afdelinger i Skovlunde ved København, Højbjerg ved Aarhus og i Sønderborg. I forbindelse med et projekt omkring udvikling af en ny racerbil blev det nødvendigt selv at kunne lave effektive og præcise aerodynamiske flowsimuleringer af nye karosserier baseret på kompositmaterialer.

LØSNINGEN

Først over målstregen med avanceret simulering

I forbindelse med udviklingen af en ny racerbil har DAVINCI development investeret i simulerings-software og opnået en række forretningsmæssige fordele. Virksomheden udfører nu selv komplekse simuleringsopgaver, der tidligere blev lagt ud af huset.

Tusindedele af sekunder udgør forskellen mellem succes og fiasko i motorsport. Optimering af selv de mindste detaljer kan både gøre bilerne hurtigere og mere miljøvenlige. Tidligere var ingeniørerne henvist til at lave fysiske modeller af bilerne og teste dem manuelt i vindtunneler. I dag klares analyserne både hurtigere, lettere og mere præcist med virtuel simulering af luftens bevægelser omkring deres karosserier.

DAVINCI development med hovedkvarter i Billund har for sin kunde High Class Racing udviklet et karosseri til en racerbil i DTC-klassen baseret på komposit-materialer. Opgaven medførte, at virksomheden besluttede at investere i en softwareløsning til simulering og efter at have undersøgt en række løsninger faldt valget på SOLIDWORKS Flow Simulation fra PLM Group.

 

Simulering sætter skub i analyser

Structural Specialist Martin Ambo, DAVINCI development forklarer:
”Hovedudfordringen i projektet var internt at etablere en tilgang til effektivt og præcist kunne lave aerodynamiske flowsimuleringer af nye karosserier. Målet var at kunne strømline karosserierne endnu mere end dem, der anvendes i eksisterende DTC-racerbiler. Softwaren har gjort os i stand til at udføre analyserne meget hurtigt og nøjagtigt, og vi behøver overhovedet ikke at overveje at anvende manuelle testmetoder som for eksempel vindtunnel-test af fysiske modeller af vores designs.”

Bedre kommunikation

DAVINCI development valgte især SOLIDWORKS Flow Simulation, fordi softwaren i følge Thomas Mielec, der leder virksomhedens udviklingsteam, både byder på et rigtig godt forhold mellem pris og ydeevne og opfylder virksomhedens krav:
”Vi kan meget hurtigt nå frem til analyseresultater og samtidig præsentere resultaterne på en visuelt baseret måde, der gør dem lette at forstå og kommunikere til andre involverede parter i et projekt.”

Tættere samarbejde

Indførelsen af simulerings-softwaren har medført et tættere samarbejde internt mellem simuleringsteamet og designteamet hos DAVINCI development og gjort det muligt hurtigt at afprøve forskellige designkoncepter. Thomas Mielec siger:
”Vi har fået et mere effektivt samarbejde. Selv om tidsrammen for racerbil-projektet var meget komprimeret var vi i stand til at gennemføre mange iterationer af analyser og inkorporere resultaterne i det endelige design.”

Fordele for hele forretningen

Thomas Mielec fremhæver, at simuleringssoftwaren også har været med til at give DAVINCI development yderligere en række forretningsmæssige fordele på tværs af virksomheden:
”For eksempel har salgsafdelingen fået et meget bedre værktøj til kommunikation med både vores nuværende og potentielle kunder omkring vores kompetencer inden for design og simulering. Med softwaren kan vi meget mere effektivt end tidligere præsentere alle deltagerne i vores projekter for resultaterne af vores analyser.”

Produkter: SOLIDWORKS Flow Simulation

Brancher: Konsulentbistand og Transport