SIMULIA Abaqus

Med SIMULIA Abaqus kan du få præcise forudsigelser af dit produkts adfærd i den virkelige verden. Softwaren er udviklet til en bred vifte af industrier, fra luft- og rumfart og bilindustrien til biomedicin og forbrugsvarer.

Præcisér dit design til at overholde den højeste standard

SIMULIA Abaqus er designet til at give dig den nødvendige detaljegrad og pålidelighed, der hjælper dig med at træffe informerede beslutninger om dine designs.

Tænk f.eks. på designet af en vindmølle. Du skal tage højde for de ekstreme vejrforhold, som den skal kunne modstå.

Eller designet af en komponent til en PC, der skal kunne stå imod høje temperaturer og belastningerne ved kontinuerlig brug.

Uanset hvor komplekst dit design synes at være, giver finite elementanalyse (FEA) i SIMULIA Abaqus dig mulighed for at simulere produktets adfærd under forskellige forhold.

Desuden giver softwaren adgang til yderligere funktioner:

 • fe-safe til fatigue analysis
 • Isight til parametrisk optimering
 • Tosca til topologi og formoptimering.

Førende virksomheder, der simulerer med SIMULIA Abaqus

Opfyld kravene til komplekse produktdesigns

Med SIMULIA Abaqus kan du simulere en lang række tekniske udfordringer, lige fra statisk og dynamisk analyse til flydende og termiske simulationer.

Den omfattende samling af materialemodeller giver dig desuden mulighed for at simulere ikke-lineær adfærd og påvise komplekse produkters adfærd.

Du bliver i stand til at:

 • Identificere og behandle potentielle problematikker, allerede i designprocessen
 • Udføre tidlige simuleringstest af dit design for at undgå kostbare ændringer
 • Arbejde med en brugervenlig interface, hvor det er nemt at opsætte og visualisere simuleringer, selv for komplekse modeller

Design af jordskælvssikre bygninger

Zonneveld Ingenieurs satte et mål om at at designe sikre, bæredygtige og komfortable bygninger, der forhindrer strukturelle skader under jordskælv.

SIMULIA Abaqus gav dem den nødvendige indsigt i bygningernes adfærd under seismiske belastninger.

Simulér den realistiske ydeevne med komplekse materialemodeller

Nogle af de vigtigste funktioner i SIMULIA Abaqus dækker over:

 • Lineære og ikke-lineære analyser
 • Eksplicit og implicit dynamik
 • Kontaktmodellering.

Softwaren giver dig mulighed for at skabe geometri, importere CAD-modeller eller integrere geometribaserede net uden tilknyttet CAD-geometri. Herudover understøttes velkendte koncepter indenfor computerstøttet konstruktion:

 • Funktionsbaseret og parametrisk modellering
 • Interaktiv og scripted operation
 • GUI-tilpasning (grafisk brugergrænseflade)

Multifysisk simulering, når det er bedst

Forestil dig, at du er ved at designe et lithium-ion-batteri.

Du simulerer ikke kun den elektrokemiske adfærd, men også den termiske afvikling, elektrolytens væskedynamik, strukturelle bøjning og opsvulmning. Alt skal gå op i en højere enhed.

En af fordelene ved multifysisk simulering er, at du kan bruge samme model, arkiv, materialedata og historik, til ubesværet at udvide dit design og indarbejde yderligere interaktioner.

Vil du vide hvordan det virker?

Videoen til højre viser dig et overblik over softwaren, herunder hvordan du opretter en model, en del, hvordan du roterer, automatiserer visninger og meget mere.

Se med og lær mere.

Ofte stillede spørgsmål

Her er svarene på de spørgsmål, der oftest bliver stillet til os omkring SIMULIA Abaqus.

Kan jeg køre min strukturanalyse på parallelle CPU’er med Abaqus?

Ja, det kan du. Du skal bruge tokens for at køre Abaqus på parallelle CPU’er. Kontakt os, så forklarer vi dette i nærmere detaljer.

Kan jeg teste Abaqus, før jeg investerer?

Det afhænger af dine behov og din anvendelse. Du kan kontakte os for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med dette.

Kan SIMULIA Abaqus integreres med SOLIDWORKS?

Ja. Abaqus har en associativ interface til import af SOLIDWORKS-modeller. Du kan nemt opdatere din simulering med alle ændringer i din SOLIDWORKS-model, hvilket muliggør hurtig iteration.

Hvad nu hvis jeg ikke kan lave mine simuleringer i skyen af sikkerhedsmæssige årsager eller lignende?

Simulia på 3DEXPERIENCE-platformen er i overensstemmelse med relevante sikkerhedsstandarder og det er allerhøjeste prioritet for os at sikre dette. Se her for yderligere oplysninger. Derudover findes der også selvstændige løsninger, f.eks. Abaqus til strukturelle simuleringer.

Jeg forstår ikke forskellen mellem SIMULIA og Abaqus. Er det det samme produkt?

SIMULIA er brandet for en bred vifte af simuleringsprodukter (inden for alle fysiske områder, f.eks. strukturelle, væskedynamiske, elektromagnetiske osv.) Abaqus er SIMULIA’s verdenskendte produkt inden for strukturanalyse.

Hvad er forskellen mellem implicitte og eksplicitte løsninger?

Der er tale om to forskellige metoder til løsning af FEA-problemer. Den implicitte løsningsteknologi i Abaqus/Standard er ideel til løsning af statiske og dynamiske hændelser ved lave hastigheder, f.eks. tætningstryk i en pakningsfuge eller sprækkespredning i en komposit-flyskrog. Den eksplicitte løsningsteknologi, der anvendes i Abaqus/Explicit, er velegnet til dynamiske hændelser med høj hastighed, f.eks. drop testing af forbrugerelektronik, bilstyrt og ballistisk påvirkning.

Relaterede produkter

 • SIMULIA

  SIMULIA Designet til dig, der vil simulere dine produkter under virkelige forhold og teste præstation, sikkerhed og pålidelighed. Softwaren optimerer dit design, forbedrer produktkvaliteten og

Hvorfor os

Opnå imponerende resultater og lancer dine produkter hurtigere med vores ekspertise og teknologi.

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at skræddersy en løsning, der passer til dine behov og præferencer. Kontakt os allerede i dag og lad os tage hul på snakken.

+45 70 22 22 80